Tumlinge 

5 gode råd til at gøre tumlingesvømning til en succes:

1. Svømmeturen starter allerede derhjemme:
Giv jer god tid derhjemme til at pakke svømmetasken og gøre jer klar til at komme ud ad døren. Hvis du stresser, inden I skal af sted, registrerer dit barn lynhurtigt den følelse uden at kunne forstå, hvad det bunder i.
 
Du får brug for:
· Badeble og blebuks.
Barnet skal være iført en badeble og tætsiddende blebukser, som passer i størrelsen. Begge dele kan købes i nogle dagligvarebutikker, hos babyudstyrsbutikker, Matas eller på nettet. De kan IKKE købes i hverken Mølholm Badet eller Børkop Svømmehal. 
· Min 2 håndklæder/morgenkåbe eller lignende - et til og bære barnet i ind og ud af svømmehallen og et tørt til og pakke dit barn ind I når du har badet det efter svømningen.
· Vaskesæbe til barnet. Da klor er hård for huden, - er det vigtigt at du får vasket alt kloren af.
· Mad til dit barn. Børnene bliver normalt meget sultne af at svømme og har ofte brug lidt mad inden hjemturen.
· Mølholmbadet har pusleplader og babybadekar, som du kan låne. Du finder begge dele i depotrummet ved siden af svømmehallen. Du bedes stille det på plads efter brug.
· Husk en lille hue til når I forlader svømmehallen - selvom der ikke er koldt udenfor, vil barnets hår og øre være fugtige.
 
2. Hyg jer med at klæde om:
Et lille barn bliver bombarderet af indtryk i svømmehallen. Der er nye lyde, dufte og halvnøgne mennesker over det hele, så sørg for at have god tid til at klæde om og vær nærværende over for dit barn, så det føler sig tryg og nemmere kan møde alt det nye.
 
3. Følg barnet i vandet:
Vær opmærksom på dit barns signaler, når I kommer i vandet. Nogle børn kaster sig ud i det, og synes det er vildt fedt, mens andre er lidt mere tilbageholdende og lige skal vænne sig til vandet, inden de begynder at plaske rundt.
 
4. Gør verden lille for dit barn:
Hvis dit barn føler sig usikker og begynder at græde efter få minutter, så sørg for at gøre verden lille og skab masser af tryghed. Sig, at det går fint, og vis at du er lige her. Du kan også have sutten med til at give ekstra tryghed. Gå eventuelt op af vandet og trøst dit barn. Når det er faldet til ro, kan I prøve at gå ned i vandet igen.
 
5. Stop mens legen er god:
En god tommelfingerregel er, at det er barnet, som bestemmer, hvornår det ikke er sjovt mere/er nok for i dag. Hvis I de første par gange ikke kan være i vandet i mere end 10-20 min., er det OK. 10 minutter er kort tid for dig, men utrolig lang tid for den lille, og det er meget bedre at slutte, mens det er sjovt og hyggeligt, for så er det de følelser, den lille husker tumlingesvømningen for.