Svømmeskole sæson 2022-2023 01.05.2022  -  30.06.2023
Vejledning
TILMELDING SVØMMESKOLE 2022/2023
Så er tilmeldingen til den nye sæson igang! Vi er klar med rekord antal hold og samtidig med rigtig nye hold i vores afdeling. 
Når du tilmelder dig, får du med det samme en bekræftelse på din tilmelding. Her står de vigtigste oplysninger omkring sæsonopstart mm. Inden vi starter sæsonen i starten af september, vil vi invitere dig på et ONLINE opstartsmøde, så du bliver klædt godt på til den nye sæson. Mere information vil følge i løbet af august.

Spørgsmål? Tag fat i os på svommeskole@vejlesvommeklub.dk 

Det bliver fantastisk, og vi glæder os til at se dig!


PARA svømning (PARA)

PARA Svømning

Svømning for handicappede børn og unge (10 – 18 år) med fysisk eller synshandicap.

Kontakt os endelig hvis du eller dit barn ligger udenfor denne kategori og f.eks. har et udviklingshandicap såsom Downs, autisme, hjerneskade m.v. Vi er ved at starte andre tilbud op for denne gruppe.

Kontakt Parasport leder Karen Kjørvel via mail: kkj@vejlesvommeklub.dk eller på mobil: 2016 1205 for at vende mulighederne

Tilmeld/Læs mere - (1)

SUP for veteraner (SUP1)

LUKKET HOLD

Tilmelding her på siden i samarbejde med DIF-soldaterprojekt, Robert Mortensen

Veteraner må medtage en person ven/familie. Deltagergebyr for alle 200 kr. betales af DIF-soldaterprojekt. Arrangementet foregår på Høll Fladstrand ved Børnenes Vel, Folmersvej 13, Høll, 7080 Børkop. 

Arrangementet startede 10.8.22 og løber til 5.10.22. Vi mødes kl. 12.30-14.30 og slutter af med en kop medbragt kaffe. 

Instruktør er Trine Klærke. Vejle Svømmeklub stiller med livredder 

Tilmeld/Læs mere - (1)

Sommer tumlinge (1-3 år) (SOMTU)

Sommer svømmeskole for Tumlinge

På tumlingeholdet tager vi skridtet videre fra babysvømningen. Aktiviteterne vil stige i fart, men relationen mellem forældre og barn er stadig i fokus.

På tumlingeholdet vil barnet starte en læring af at klare sig selv i vandet. Se gerne beskrivelsen af selvredningsfærdighederne for en detaljeret beskrivelse.

Holdet er tilegnet børn i alderen 1-3 år. Kontakt gerne svømmeskolelederen (svommeskole@vejlesvommeklub.dk), hvis du er i tvivl om holdet er det rigtige til dig og dit barn.

Tilmeld/Læs mere - (2)

Sommer vandstunt og børnelivre (SOMST)
Sommer vandstunt og børnelivredning
Tilmeld/Læs mere - (1)

Sommersvøm - Dybt Vand (7-11 å (SOMDV)
Skal du være klar til strandens udfordringer til sommer?
 
I Vejle Svømmeklub tilbyder vi en forlængelse af den ordinære sæson. 
 
Vi har valgt at lave fælleshold for vores S3 og S4-hold i "den dybe ende", og så lade underviserne på holdet differentiere undervisningen, så den rammer alle deltagerne på deres niveau. 
Indholdet i undervisningen vil være generelle færdigheder til brug i og omkring vand. Ligeledes vil undervisningen tage udgangspunkt i kendt stof fra S3 og S4-holdene, som børnene har stødt på i løbet af sæsonen.
Målet for undervisningen er at deltagerne føler sig trygge i vandet gennem aktiviteteter der har de fire grundfærdigheder som udgangspunkt. (Vejrtrækning, Balance, Fremdrift og Elementskift)
 
Holdet kan være en glimrende start for de som ønsker at deltage på vores camps i sommerferien. Der vil både være AquaCamps og Ocean Rescue Camps i ugerne 27 og 32.
Tilmeld/Læs mere - (5)

Sommersvøm - Juniorchallenge ( (SOMJU)

JuniorChallenge (11-18 år)

Junior Challenge er for dig, der er vild med vand, har de almindelige gense færdigheder indenfor svømning, og kan svømme baner i enten crawl eller brystsvømning. Vi svømmer på dybt vand, og du skal være mellem 11-18 år. Du kan lide at dyste mod andre og er frisk på en sjov og anderledes udfordring.

Med vores Junior Challenge får du svømmetræning, hvor du lærer alle de 4 stilarter, du lærer at koble benene og armene sammen. Træningen varierer gennem øvelser, aktiviteter og konkurrencer indenfor livredning, vandstunts og dykning. Du udfordrer dig selv i og under vandet og dyster mod andre hold.

Det særlige ved dette hold er, at du kommer til at svømme med vores ene konkurrencehold to af de tre gange om ugen, og derfor bliver du også udfordret med andre svømmere på samme alder

Det handler om at have det sjovt på Junior Challenge. Vores omdrejningspunkt er fællesskab og holdånd, om at lære nye ting og færdigheder. Derudover vil konkurrencer i bassinet også være en fast del af svømmetræningen.

Holdet er IKKE konkurrencehold, men vil udføre konkurrenceelementer i træningen

Prøv blandt andet kræfter med...

  • Tekniktræning i alle fire stilarter
  • Rescue-øvelser med forskellige øvelser og udstyr.
  • Dykning med- og uden udstyr
  • Vandstunts og faldteknik
  • Diverse konkurrencer i vandelementet
  • Og meget mere…
Tilmeld/Læs mere - (1)

Sommersvøm - Lavt Vand (6-9 år (SOMLV)
Skal du være klar til strandens udfordringer til sommer? 
 
I Vejle Svømmeklub tilbyder vi en forlængelse af den ordinære sæson. 
Vi har valgt at lave fælleshold for vores S1 og S2-hold i "den lave ende", og så lade underviserne på holdet differentiere undervisningen, så den rammer alle deltagerne på deres niveau. 
Indholdet i undervisningen vil være generelle færdigheder til brug i og omkring vand. Ligeledes vil undervisningen tage udgangspunkt i kendt stof fra S1 og S2-holdene, som børnene har stødt på i løbet af sæsonen. Målet for undervisningen er at deltagerne føler sig trygge i vandet gennem aktiviteteter der har de fire grundfærdigheder som udgangspunkt. (Vejrtrækning, Balance, Fremdrift og Elementskift)
 
Holdet kan være en glimrende start for de som ønsker at deltage på vores camps i sommerferien. Der vil både være AquaCamps og Ocean Rescue Camps i ugerne 27 og 32. 
Tilmeld/Læs mere - (2)

Sommersvøm - Teenz (10-15 år) (SOMTE)

Teenz

Teenz holdet er stedet hvor alt er tilladt. Livredning, udspring, vandpolo, undervandsrugby, synkronsvømning, vandstunt – Der er ingen grænser for hvad vi kan lave i vandet.

Holdet henvender sig til unge i alderen 10-15 år.

Kontakt gerne Vejle svømmeklub (svommeskole@vejlesvommeklub.dk), hvis du er i tvivl om holdet er det rigtige til dig og dit barn.

Tilmeld/Læs mere - (1)

Sommersvøm Babysvømning (0-1 å (SOMBA)

Sommersvømning - Baby

Svømning for babyer er med fokus på relationen mellem forældre/barn. I Vejle Svømmeklub arbejder vi med din babys tryghed i vandet, støtter den motoriske udvikling og giver din baby en bevægelsesfrihed og sansestimulering, som ikke kan opnås på land. Undervisningen består af aktiviteter og sanglege, og vores underviser er selvfølgelig med i vandet for bedst at kunne støtte og guide jer gennem forløbet.

Dette hold henvender sig til forældre og børn under 12 måneder.

I kan starte, når navlen er groet sammen og helt tør.

Kontakt gerne svømmeskolelederen (svommeskole@vejlesvommeklub.dk), hvis du er i tvivl om holdet er det rigtige til dig og din baby.

Tilmeld/Læs mere - (1)

Sommersvøm miniplask (3-4 år) (SOMMI)

Sommersvømning Miniplask

På miniplask vil vi arbejde videre i kampen om at blive selvstændig sikker i vand. Aktiviteterne vil være primært med relationen mellem forældre og barn i fokus, men hvor kanten, redskaber og andet kan bruges til at lave barnet eksperimentere mere på egen hånd.

På miniplaskholdet vil vi foruden selvredningsfærdighederne også arbejde med svømningens grundfærdigheder.

Holdet er egnet til børn i alderen 3-4 år. Kontakt gerne svømmeskolelederen (svommeskole@vejlesvommeklub.dk), hvis du er i tvivl om holdet er det rigtige til dig og dit barn.

Tilmeld/Læs mere - (3)

Sommersvøm Plask & leg (4-5 år (SOMPL)

Sommersvømning plask og leg

Plask og leg holdet er sidste skridt på vejen mod at blive frigjort fra forældrene i vandet. I starten af sæsonen er I forældre velkomne i vandet, men i løbet af året vil det være et mål at børnene lærer at svømme egenhændigt.

Øvelsesindholdet vil stadig være baseret på selvrednings- og grundfærdighederne. Specielt grundfærdighederne er vigtige byggesten for at kunne bevæge kroppen i og under vandet.

Holdet er tiltænkt børn i alderen 4-5 år. Kontakt gerne svømmeskolelederen (svommeskole@vejlesvommeklub.dk), hvis du er i tvivl om holdet er det rigtige til dig og dit barn.

Tilmeld/Læs mere - (2)

Sommersvøm S1 med særlig behov (SOMSÆ)

Sommersvømning S1 - Børn med særlige behov

Dette hold er for de børn som har udfordringer og diagnoser som kræver særlig opmærksomhed. På holdet arbejdes der med samme mål som vores almindelige S1 hold, men med færre pladser og flere undervisere er der god mulighed for at tilpasse undervisningen så den passer lige netop dig.

Vejle Svømmeklubs svømmeundervisning følger DGI svømnings svømmeskolekoncept. Konceptet bliver brugt af flere end 15.000 børn på landsplan, og er derfor velkendt og gennemafprøvet.

S1 er første trin i svømmeskolekonceptet. Undervisningen vil derfor være bygget primært på selvredningsfærdigheder efterfulgt af grundfærdigheder. Disse færdigheder har til formål at skabe tryghed i vandet, og fungere som byggeklodser til senere undervisning. Se vores mærkemål for S1.

Ønsker du at høre om holdet så tag kontakt til svømmeskolelederen (svommeskole@vejlesvommeklub.dk)

Tilmeld/Læs mere - (3)

Sommersvøm SFO Mølholm (SOMSF)

SFO-svømning

SFO-svømning er henvendt til de der ønsker at deltage i svømmeundervisning i forbindelse med SFO tiden. Vi har i Vejle Svømmeklub et samarbejde med SFO’erne, således at vi kan hente og bringe svømmerne fra SFO til svømmehal.

SFO svømning i år foregår ved Mølholm Skole. Den første tid fra 15.00-15.30 forbeholder 0-1 klassse, mens tiden fra 15.30-16.00 forbeholder 2-3. klasse.  

Holdet er som udgangspunkt ikke et åbent hold, men tilknyttet bestemte SFO’er. Er du i tvivl om du kan deltage på holdet, så tag kontakt til svømmeskolelederen (svommeskole@vejlesvommeklub.dk).

Tilmeld/Læs mere - (2)

Sommersvøm S-hold (SOMSS)
Sommersvømning S-hold
Tilmeld/Læs mere - (10)

Sommersvøm Vild med vand (5-7 (SOMVI)

Sommersvømning Vild med vand

Vild med vand er for de børn der glade for vandet, men måske ikke er klar til at tage skridtet til vores svømmeskolekoncept.

Vild med vand skal klargøre svømmerne til at deltage i den svømmeundervisning der sker i svømmeskolekonceptet. Indholdet vil derfor være baseret på grundfærdighederne, og vil i nogen grad tage udgangspunkt i målene for S1 holdet.

Holdet er til børn i alderen 5-7 år. Kontakt gerne svømmeskolelederen (svommeskole@vejlesvommeklub.dk), hvis du er i tvivl om holdet er det rigtige til dig og dit barn.

Tilmeld/Læs mere - (1)